Кратко за нас

Нашата компанија Аква Дејон Плус од Скопје е основана во далечната 1993 година под името ДЕЈОН и со помали промени во името, сопственичката структура и статусот успешно постои и функционира и ден денес под името АКВА ДЕЈОН ПЛУС.

Таа е прва , приватна компанија за производство на оцет и оцетни производи и антифриз на територијата на Р.Македонија. Своето денешно име и статус го добива во 2012-та година и е регистрирана во регистарот на компании кои се оператори со храна и компании лиценцирани за производство и промет на хемикалии.

Истовремено е увозник на Балсамико оцет од Италија кој го пакува во сопствена амбалажа и под свое име. Производство на Антифриз (-40, концентрат, ЕКО), Антифриз Г12 црвен, средства за чистење и одмрзнување ветробрански стакла (КЛИН-Х и АЈС-Х), Дестилирана вода, Глицерин ДОТ 3 и 4. Производство на специјален Антифриз СОЛАР ( за парни и соларни системи) како и Прехранбен антифриз СОЛАР+ (нетоксичен) за употреба во месната, млечната, винската индустрија.

Компанијата е директен увозник и на Прехранбена оцетна киселина, која ја пласира на пазарот на конзервните индустрии во Р.Македонија.

Пласман

Своите производи, ги пласираме на домашниот пазар под свое бренд име или под бренд име на своите коминтенти, како на пазарите на Р.Косово и Р.Хрватска.

Основна дејност

Основната дејност е производство на сите видови оцет (Прехранбен, Вински, Јаболков) во различни пакувања од 1000ml,3000ml,5000ml, Лимонов сок, Есенција.

Производи

Прехранбени производи, кои се употребуваат за салати, супи, разни дресинзи како и за риба и спремање на традиционална зимница и туршија.

Течност против замрзнување, корозија и прегревање на системот за ладење на моторот. 
 
Течност за соларни системи и системи за парно греење кои можат да бидат на база на Етилен гликол или Пропилен гликол.

Наше мисија

Да одржуваме доверлив статус со тоа што ќе бидеме целосно интегриран снабдувач на квалитетни производи, истовремено обезбедувајќи 100% гаранција на задоволни клиенти.